Loitsut

Loitsut

Leikkiloitsu

Mehiläinen, iliman lintu, Läheppäs mettä noutamahan, Siimaa (!) tapaamaan, Yheksän meren takoa, Meri puoli kymmenettä! Ota lapio siiveksesi, Vasta purstoksesi! Jopa se tulla tuikuttelee, Käyvä kämpyröittelee: Kuusi on kuppia sylissä, Seitsämän selän takana, Sata muuta moskulata, Kuss_on mettä, kuss_on mettä, Kussa voijetta hyveä. Voija alta, voija päältä, Keskeä kivuttomaksi, Alta nuurumattomaksi. 5382. Utajärvi. Korhonen, A. 8. 1909-14.Pyykön vanhaemäntä.SKVR XII 2, SKS.

Sanat käärmeelle

Käärmeen jälen katonta Hyi! mato musta maan alnen, Toukka Tuonen karvanen, Läpi mättään mänijä, Puun juurten pujottelija. Maanko karva, kanarvankokarva, Vaiko vasken karva, Vaiko musta, vaiko valkee? SKVR, SKS, VII 3. 1211.Nurmes. Krohn n. 9443. 1885 Saramonkylä. Poika Antti Pyykönen

Comments are closed.